Atat de mare sunt!

Lilypie Kids Birthday tickers

miercuri, 3 august 2011

Retete la 8 luni via Bica

Regula de bază :
  • o zi - ou
  • o zi – ficat de pui
  • o zi – carne de pui
  • cu restul se jongleză zilnic după inspiraţie 

Spanac
Ingrediente :
- o cană cu lapte Milli
- o lingură rasă de faină de orez/grâu
- 6 bucăţi de spanac congelate
Preparare:
1/3 din lapte se amestecă cu făina, iar restul(2/3) se pune la fiert in ceaunel.Cand incepe sa fiarbă se pune si restul de lapte(cel amestecat cu făina). Se mestecă 2-3 minute sa nu se lipeasca dupa care se adaugă spanacul si se contunua mestecatul 3 minute dupa ce fierbe.Cand e gata se lasă la răcit, se face pastă cu blenderul si se pune la frigider.Compoziţia rezultată e suficientă pentru 2 zile. 

Ficat cu brocoli
Ingrediente :
- 2 bucăţele de ficat
- 2 buchete de brocoli congelate
- lapte formula/milli
Preparare şi servire:
Se pune la fiert ficatul. Când începe să se faca spuma se schimbă apa, repetaţi procedeul de două ori. În ultima apa se fierbe 7 minute.
Între timp se pun la fiert bucăţile de brocoli.Se fierb 2 minute, se schimbă apa o dată si se mai fierb inca 3 minute după care se scurg.
Ficatul si brocolii se dau la blender si se subţiază cu lapte dacă mai e cazul.  

Oul cu cartof
Ingrediente : 
- 1 ou
- 1 cartof mediu
- lapte formula/milli
- 1 linguriţă de smântână 
Preparare şi servire:
Oul şi cartoful se fierb bine 8-10 minute.Cand sunt gata, din gălbenuş şi cartof se face un piure, în care se adaugă smântâna si lapte dacă mai e cazul.
 
Mămăligă cu brânză
Mămaliga bine fiarta şi nu prea deasă, puţin calduţa, se amestecă cu brânza de vaci sau de oi şi se serveşte piticului. 

Borş cu carne
Ingrediente : 
- 30 g carne de pui,  tăiată mărunt cu cuţitul apoi pasată cu blenderul
- legume(carof, morcov, pătrunjel,păstârnac, ardei, fasole verde, dovlecel etc) în combinaţia acceptată de copil
-1 linguriţă de smântână 
Preparare şi servire:
Se pune la fiert carnea, când începe sa fac spuma se schimba apa(de 2 ori) după care se fierbe normal cu legumele. Când e aproape gata se acreste cu borş.
Carnea se taie mărunt cu cuţitul apoi se pasează cu blenderul împreună cu legumele.
La servire se poate adăuga şi smântână.

Să aveti poftă!



Un comentariu: